Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Politieagent maakt historische goal voor Gibraltar

Dik verlies of niet, de spelers van Gibraltar konden alsnog juichen in het uitduel met Schotland (6-1). Na twintig minuten spelen maakte fulltime politieagent Lee Casciaro het eerste doelpunt ooit in een officiële interland van de ministaat.

Gibraltar, dat in 2013 werd toegelaten als 54ste lid van de UEFA, staat laatste in Poule D, waarin koploper Polen gelijkspeelde tegen Ierland (1-1). Duitsland won met 2-0 bij Georgië.

Ook opmerkelijk: de opmars van Wales. Vaak kansloos in de kwalificatie voor grote toernooien, nu fier aan kop in poule B, waarin het dit weekend won van Israël (3-0). Wales deed in 1954 eenmaal eerder mee aan een WK. België, nummer drie in deze groep, won van Cyprus (5-0).

Het duel tussen Montenegro en Rusland in poule G werd gestaakt na 67 minuten. Oorzaak was een vechtpartij tussen de spelers van beide landen. De wedstrijd was al in de eerste minuut stilgelegd, nadat doelman Igor Akinfeev van Rusland een vuurpijl tegen zijn hoofd had gekregen. Hij liep een hersenschudding op. Voor Griekenland is Euro 2016 ver weg. Door het gelijkspel tegen Hongarije (0-0) staan de Grieken nog altijd laatste in poule F. Roemenië en Noord-Ierland staan eerste en tweede.