Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Kranten

2Doc: The Newsroom - Off the record

In The Newsroom volgt regisseur Mikala Krogh een jaar lang de redactie van Ekstra Bladet, de grootste en beruchtste boulevardkrant van Denemarken. De krant kampt met dalende verkoopcijfers. Tijdens de redactievergaderingen is er veel discussie over morele dilemma’s en de strategie van de krant. Wat moeten ze doen? Nog meer sensatie? Meer online? Er komen veel vragen als de redactie besluit een campagne te starten voor de vrijlating van twee gegijzelde Denen. Gaat het om een nobele missie of is het vooral een stunt van de hoofdredacteur om zijn krant te redden?

NPO 2, 20.25-21.25u.