Dit is wat je vandaag moet weten

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

De ironie: Nederland helpt bedrijven belastingen in Griekenland te ontwijken< . De Griekse staat loopt daardoor miljoenen aan belastinginkomsten mis, blijkt uit nieuw onderzoek. Vandaag begint een Europees onderzoek naar belastingontwijking binnen de EU.

Vandaag wordt ook HalalVital gelanceerd: vitamines speciaal voor moslims. Het is niet het eerste Nederlandse bedrijf dat goud ziet in de 1,8 miljard moslims wereldwijd.

Ajax en Ajax, Dove en Dove, Arena en Arena. Wat te doen doen als een ander je bedrijfsnaam jat?

Poldernieuws

De top van ABN Amro laat die salarisverhoging toch maar even zitten. Maar ze heeft er wel recht op, schrijft het Financieele Dagblad.

Het personeel van de V&D is ook bereid salaris in te leveren. Dat beweert tenminste topman John van der Ent in Nieuwsuur.

De muziek onder de reclame van Vodafone wordt aangepast, meldt de Volkskrant. Mogelijk om een claim van zanger Dotan te voorkomen.

While you were sleeping… in the US

Google, Microsoft en Amazon zijn ad blockers beu, omdat ze zo inkomsten mislopen, schrijft de Financial Times.

In vier jaar tijd is er in de VS slechts één nieuwe bank bijgekomen: The Bank of Bird-in-Hand. En dat is geen doorsnee bank, aldus The Wall Street Journal.

BlackBerry maakt verrassend genoeg weer winst, meldt de New York Times.

While you were sleeping… in Asia

De nieuwe Aziatische ontwikkelingsbank is hot. Nikkei Asian Review maakte een handig overzicht wie precies meedoet.

Facebook is onbereikbaar in China, maar toch wil Mark Zuckerberg meer Chinese adverteerders, schrijft The Wall Street Journal.

Chinese autofabrikanten worden lui als ze door buitenlandse bedrijven aan het handje worden genomen, zegt een Chinese topman in de Financial Times.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je

    • NRC Q