Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Jongeren vinden ‘Birk’ beste boek

Jaap Robben heeft met zijn romandebuut Birk de Publieksprijs gewonnen van de Dioraphte Literatour Prijs 2015, de prijs die boeken over jonge mensen onder de aandacht wil brengen van jonge mensen. In de categorie ‘Oorspronkelijk Nederlandstalig’ won De veteraan van Johan Faber. Eleanor & Park van Rainbow Rowell won de Dioraphte-prijs in de categorie ‘Vertaald’. De roman werd vertaald door Annelies Jorna en Ineke Lenting. De winnaars ontvangen per titel 15.000 euro. (NRC)