De directeur van de Zwarte Cross vergadert in het café

Foto ANP

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Ronnie Degen (42), directeur van Feestfabriek Alles Komt Goed B.V., de organisator van festival de Zwarte Cross.

Waar lig je wakker van?

“Ik kan wakker liggen van zaken zoals vergunningen. Om een vergunning te krijgen voor de Zwarte Cross stelt de gemeente steeds meer eisen aan ons. Soms vind ik wel eens dat het onredelijk ver gaat. Nu halen ze het incident in Haaksbergen aan, dat ongeluk met de monstertruck. Maar wij weten dat we de cross heel veilig organiseren, het is niet te vergelijken met de situatie in Haaksbergen.”

“Ik kom in discussies terecht waarvan ik denk: sjezus, moet dat zo? Natuurlijk is veiligheid belangrijk, op het hoogtepunt van het festival hebben we 65 duizend mensen tegelijk op het terrein. Dat regels nodig zijn is volstrekt helder en logisch, maar in sommige gevallen wordt het wel iets te extreem.”

Wat staat er op de agenda voor vandaag?

“Maandagochtend zitten we altijd met alle medewerkers om tafel, 25 zijn dat er. We spreken met elkaar de week even door. In de middag hebben we directievergadering.”

“Vanmiddag heb ik een band op bezoek waarvoor ik het management doe. Ze heten de The Heinoos. Hun gitarist gaat dit jaar stoppen, dus we moeten even overleggen hoe we een nieuwe gaan zoeken. Ook van de band Normaal doen wij het management, daar spreek ik iedere week even mee.”

Waar heb je deze week geen zin in?

“Deze week moet ik een paar slechtnieuwsgesprekken voeren. Bijvoorbeeld met een medewerker van wie we waarschijnlijk het contract niet gaan verlengen. En morgen zit ik aan tafel met onze hoofdsponsor, Grolsch. We hebben kort geleden een lichte aanvaring gehad, dus dat moet even uitgesproken worden.”

Waar heb je deze week het meeste zin in?

“Woensdag heb ik een afspraak met de burgemeester van Lochem. Wij organiseren daar binnenkort het veertigjarig jubileum van Normaal. Daar moeten we over vergaderen. Hij is een van de jongste burgemeesters van Nederland, ergens in de dertig. Ik heb altijd leuke gesprekken met hem.”

“En woensdagavond heb ik een vergadering met de fanclub van Normaal. In een café uiteraard. Daar wordt het fanclubweekend besproken, dat in september plaatsvindt.”

Waar ga je vanmiddag lunchen en met wie?

“We lunchen altijd met alle medewerkers tegelijk, van half één tot één uur. Dat vindt iedereen gezellig. We blijven gewoon op kantoor maar we hebben een vergaderzaal die is omgebouwd tot café, daar zitten we met z’n allen. In die vergaderzaal zit een grote bar en staat een muziekcomputer. We gebruiken het café voor vergaderingen of brainstormsessies, maar ook voor personeelsfeestjes of presentaties aan bedrijven en verenigingen.”

“Verder is mijn werkplek heel standaard hoor. Een groot bureau gevuld met papier, een computer en bakken met post.”

De werkplek van Ronnie Degen, met portret van Zwarte Cross-icoon Tante Rikie

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Leuke rubriek? Lees de eerdere afleveringen hier. Met onder meer de ‘kantoorromances’ van de eigenaar van IJscuypje en de baas van NS die kinderachtige spelletjes speelt.
    • Jolanda van de Beld