Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Clasie haakt na blessure af bij Oranje

Jordy Clasie tijdens een training van het Nederlands elftal.
Jordy Clasie tijdens een training van het Nederlands elftal. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Voetballer Jordy Clasie verlaat vandaag het trainingskamp van het Nederlands elftal. Dat heeft de KNVB laten weten. De speler van Feyenoord heeft knieklachten en keert terug naar zijn club.

Clasie kwam zaterdag al niet in actie in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Door het afvallen van de middenvelder bestaat de spelersgroep van bondscoach Guus Hiddink uit 23 spelers. Nederland speelt morgen zonder Clasie een oefenwedstrijd tegen Spanje in de ArenA in Amsterdam.

Andere spelers de kans geven

Mogelijk wil Hiddink morgenavond voetballers als Davy Klaassen, Daryl Janmaat of Quincy Promes aan het werk zien. Zij kregen geen speeltijd zaterdag. De bondscoach kan ook nog steeds niet beschikken over Arjen Robben en Robin van Persie, die vorig jaar zomer op het WK ieder tweemaal scoorden tegen de Spanjaarden

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam Jordy Clasie heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten, zo meldt de KNVB. De middenvelder kampt met knieklachten.

Lees ook in nrc.next: ‘Vloeiend combinatievoetbal kan niet met dit Oranje…’ (€)