Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

De zeven zeeën

Nieuwe avontuurlijke spelshow, ontwikkeld door Anton Jongstra en Jan-Pieter Stafleu, in samenwerking met Greenpeace. Jongstra was veertien seizoenen lang eindredacteur van Wie is de Mol?. In De zeven zeeën varen tien kandidaten drie weken lang op een zeilschip over de Middellandse Zee. De kennis die ze opdoen over de oceanen moeten ze inzetten tijdens verschillende opdrachten. Aan het eind wordt de winnaar uitgeroepen tot ‘de beste actievoerder’. Met onder andere rapper Pepijn Lanen, actrice Lisa Smit, acteur Daniël Boissevain en snowboardster Nicolien Sauerbreij.

NPO 3, 20.30-21.30u.