Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

20 jaar cel doden Duitse fotografe

De hoogste rechter in Afghanistan heeft een politieagent tot twintig jaar cel veroordeeld voor het doodschieten van de Duitse fotografe Anja Niedringhaus en het zwaar verwonden van de Canadese journaliste Kathy Gannon. Dat blijkt uit documenten die Afghaanse justitie zaterdag heeft vrijgegeven, aldus internationale media. De agent opende het vuur op de vrouwen in april vorig jaar in de provincie Khost, een dag voor de verkiezingen. Een lagere rechter had de man in juli tot de doodstraf veroordeeld. (ANP)