Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Advies

Een paar jaar na een heftige periode van chemo, borstamputatie en bestraling, heb ik een borstreconstructie ondergaan. En, al zeg ik het zelf, met zeer fraai resultaat. Alleen het buikbrede litteken is niet het mooiste stukje lijf.

Ik besluit aan mijn Belgische arts te vragen of hij adviezen heeft voor het verfraaien van het litteken.

Het dragen van spannende broekjes, was zijn antwoord prompt.

Het duurt even voordat het kwartje valt: „spannend” betekent in Vlaanderen ook wel „strak”.

Astrid van Helvoort - de Jong