Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

AFM wil accountants van vier grote firma’s bijscholen

De Autoriteit Financiële Markten heeft de vier grote accountantskantoren (EY, KPMG, Deloitte, PwC) verzocht elk tijdelijk twee ervaren accountants af te staan. Zij moeten bij de AFM de kwaliteit van de ‘Big Four’ onderzoeken, bevestigt AFM-bestuurder Gerben Everts na berichten in het Financieele Dagblad. „De accountants die de overstap maken, nemen bij terugkeer de kennis die zij hier hebben opgedaan mee. Zij kunnen met een publiek oog kijken naar het functioneren van hun eigen organisatie.” De vier kantoren staan niet te springen. Ze hebben hun handen vol aan het doorvoeren van verbeteringen. (NRC)