Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Neem puberale ruzies met je ouders op. Is leuk voor later, blijkt uit dit filmpje

Zit je in de puberteit en heb je af en toe ruzie met je ouders? Dan deze tip: neem de woordenwisselingen op. Is leuk voor later. Mike Cohen deed dat bij zijn discussies en liet die na 30 jaar illustreren. Het resultaat is vrij geniaal.

Screenshot The Brother Mike Tapes: 1985

Zit je in de puberteit en heb je af en toe ruzie met je ouders? Dan deze tip: neem de woordenwisselingen op. Dat is leuk voor later. Mike Cohen deed het met zijn discussies en liet die na 30 jaar illustreren. Het resultaat is herkenbaar en grappig. Een beetje als Daria of My so-called life, maar dan echt.

De animatie begint - hoe kan het ook anders - met luide muziek, een rommelige kamer en een boze ouder. Volgens de nu 50-jarige Cohen stamt de geluidopname uit 1985. “Het is te veel hier, Michael”, zegt zijn vader.

“Hoezo, te veel voor wie? Voor jou of voor mij? Dit is mijn kamer, dit is waar ik woon. Ik wil niks in de opslag zetten.”

Volgens The Huffington Post bleef Cohen de gesprekken met zijn ouders tussen zijn 12e en 28e opnemen. De animatie werd gemaakt door Rodd Perry.