Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Politiek

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder meer hitte in India, Russische gevechtsvliegtuigen in de vorm van een 70, overstromingen in Chili en stoffige puinhopen in Syrië.
Gaza, Palestina, 9 juli 2014. Afgelopen dinsdag maakte de International Women's Media Foundation in Washington bekend dat freelance fotografe Heidi Levine de ‘Anja Niedringhaus Courage in Photojournalism’ – Award krijgt uitgereikt. Levine is Amerikaanse en woont in Jeruzalem. de winnende foto laat zien hoe Palestijnen islamitische hopen van de Al-Qassam-moskee halen in het Nuseirat-kamp in de Gazastrook. Anja Niedringhaus was een fotografe, die in 2014 in Afghanistan tijdens haar werk door een politieagent werd doodgeschoten.
AP / Heidi Levine
Tripoli, 13 maart. Illegale migranten zitten bij een kantoor van de kustwachtpolitie, die 96 migranten oppikte die over de Middellandse Zee probeerden Italië te bereiken. Italië wil dat Egypte en Tunesië een rol spelen in de redding van bootvluchtelingen op de Middellandse Zee en de migranten daarmee terugbrengen naar Afrika.
REUTERS / Goran Tomasevic
Aanhangers van de Koerdische PKK-partij vieren het Perzische lentefeest 'Nowruz' in Istanbul, Turkije, 22 maart.
EPA / Ulas Yunus Tosun
Foto van de week : 24 maart, Omgeving Idblis, Syrië : Lente (Evert Hermans, fotoredactie NRC Handelsblad)
REUTERS / Khalil Ashawi
Kuala Lumpur, Maleisië, 24 maart. Een plompe lori wordt door een wildparkwachter naar een opvanglocatie gebracht. Samen met andere dieren werd het illegaal verhandeld voor een bedrag van zo'n 20.000 dollar. Bij een actie werden de dieren in beslag genomen.
REUTERS / Olivia Harris
South Kivu, Congo, 24 maart. Een fietstaxichauffeur probeert zijn verloren vracht hooi uit een greppel te krijgen.
AFP / Federico Scoppa
Blue Bell, Pennsylvania, Verenigde Staten, 24 maart. Een schoolbus is uit de bocht gevlogen en een huis binnengereden. Er zouden geen gewonden zijn gevallen.
REUTERS / Mark Makela
Zuid-Mogadishu, Somalië, 25 maart. Een man draagt een zwaardvis door het Hamarweyne district.
AFP / Carl de Souza
Ain al-Arab, Kobani, Syrië. Je kunt je afvragen waarom deze Koerdisch-Syrische vrouw de vloer veegt van een gebouw in puin. Misschien heeft zij hier haar kinderen wel grootgebracht.
AFP / Yasin Akgul
Kobani, Syrië, 25 maart. Een Koerdisch-Syrische vrouw loopt met haar kindje door de verwoeste stad Kobani, waaruit IS op 26 januari werd verdreven.
AFP / Yasin Akgul
Yokohama, Tokyo, 25 maart. Het oorlogsschip Izumo vertrekt uit de Japanse marinehaven. Dit is het grootste oorlogsschip dat Japan in bezit heeft sinds WOII.
REUTERS / Thomas Peter
Pocheon, Zuid-Korea, 25 maart. Een fotograaf schiet een plaatje van Zuid-Koreaanse militairen die deelnemen aan Foal Eagle, een jaarlijkse militaire trainingssessie tussen de Verenigde Staten en Zuid-Korea en duurt van 2 maart tot 24 april en vindt plaats in de buurt van de Noord-Koreaanse grens.
REUTERS / Kim Hong-Ji
Seyne, Zuidoost-Frankrijk, 25 maart. Journalisten staan opgesteld in de buurt van de plek waar de Airbus van vliegmaatschappij Germanwings tegen een bergwand vloog waarbij alle 150 inzittenden omkwamen.
AFP / Jeff Pachoud
Aden, Jemen, 25 maart. Mensen zoeken dekking tijdens een vuurgevecht op een legerbasis in de zuidelijke havenstad Aden. Woensdag klonken daar geweerschoten en ontploffingen. de Houthi-rebellen waren zo'n 20 kilometer van de stad verwijderd. Op donderdag startte Saoedi-Arabië een offensief tegen de Houthi's.
REUTERS / Anees Mansour
Gaza, Palestina, 25 maart. Een klein meisje wordt zichtbaar als een fleurig detail in grauwe kamer waar een kaars brandt bij gebrek aan elektriciteit.
REUTERS / Mohammed Salem
Copiapo, Chili, 26 maart. Een man klampt zich vast aan een reddingslijn. Door hevige regenval en daaruit voortvloeiende overstromingen van de rivier de Copiapo zijn in de anders kurkdroge regio minstens 4 mensen omgekomen en 22 vermist. De regering riep afgelopen woensdag de noodtoestand uit.
AFP / STR
Lichtenwalde, Duitsland, 26 maart. De "tafelinstallatie", onderdeel van de tentoonstelling "mensen van alledag" door kunstenaar Christel Lechner in een kasteelpark in Lichtenwalde.
AFP / DPA / Jan Woitas
Vaticaanstad, 26 maart. Een groep van 150 daklozen kreeg van de Paus een persoonlijke rondleiding in de Sixtijnse Kapel.
AP / L'Osservatore Romano
Primorkso-Akhtarsk, Krasnodar, Rusland, 26 maart. Russische SU 25 SM-aanvalsvliegtuigen en MIG 29-straaljagers (l) vormen het getal 70 tijdens een oefening in de aanloop naar de Russische herdenking van de capitulatie van het Duitse leger in 1945.
AFP / Sergey Venyavski
Bhubaneswar, India, 27 maart. Een jochie zoekt verkoeling onder een publieke water-tap. In de regio heerst een hittegolf.
AP / Biswaranjan Rout