Weer

Het lijkt dit weekend meer op herfst dan op lente. De bewolking voert de boventoon en het regent geregeld. Ook zal het af en toe flink waaien.

Daarbij is het een schrale troost dat de temperaturen iets hoger uitpakken. Zaterdagmiddag trekt er een storing van west naar oost over het land met bewolking en regen. Daarbij is het tussen 9 en 12 graden en waait er een matige tot krachtige zuidwestenwind. In de nacht naar zondag is het droog geworden en komen er enkele opklaringen voor. Bij een een doorstaande wind die wat meer westelijk wordt, koelt het af naar

7 graden. Op zondag nadert vanuit het westen al snel een volgende, actieve storing.

De ochtend begint nog droog, maar zondagmiddag is het bijzonder nat. Op diverse plekken kan 10 tot 15 mm regen vallen. De wind wakkert aan en wordt hard aan zee.

De temperatuur loopt aan het begin van de avond op naar 10 tot 12 graden. Begin volgende week draait de wind, die fors blijft, naar noordwest tot west. Er komen opklaringen en een paar buien, bij vergelijkbare middagtemperaturen. Niet echt lente dus.