Net gemist 28/3

Kijken
Wat The Children of ISIS
Tijd 51 minuten
Opgepakt op weg naar Syrië. Nieuwsberichten van deze strekking komen geregeld voorbij, en nu ook vanuit de Vernigde Staten. Een drietal pubers werd in oktober onderschept op het vliegveld van Chicago. Wat ging daaraan vooraf? Rolling Stone reconstrueerde de radicalisering van drie Amerikaanse jongeren, twee broers en een zus, die naar de Islamitische Staat probeerden te reizen. Gelokt via sociale media.


Lezen
Wat Cop Cams Will Change Policing
Tijd 18 minuten
Camera’s op politie-uniformen – in de VS is het een serieuze discussie, en ook hier lijkt het een kwestie van tijd. Dat zal de rol van de politie veranderen, schrijft The Hufftington Post. Maar misschien niet op de manier die je verwacht…
Lezen
Wat Gepantserde cockpitdeur
Tijd 5 minuten
De meeste verkeersvliegtuigen hebben sinds 11 september 2001 een gepantserde cockpitdeur, die niet zomaar te openen is. Zo kon het gebeuren dat tijdens de rampvlucht Germanwings 4U9525 een van de twee piloten de cockpit niet meer binnenkwam, terwijl de andere alleen achter de stuurknuppel zat. Airbus, fabrikant van het Germanwings-toestel, heeft een promotiefilmpje online staan dat in detail toont hoe zijn ‘reinforced cockpit door’, geproduceerd vanaf 2002, werkt.
Kijken
Wat Sundays
Tijd 14 minuten
Neem een handvol The Matrix vermengd met een goede dosis Inception, en voeg daar een vleugje District 9 aan toe: dan krijg je Sundays, de eerste korte film van de Nederlandse reclamefilmer Mischa Rozema. Gefilmd in Amsterdam, Mexico en de VS. De special effects zijn waanzinnig, en doen niet onder voor het gemiddelde Hollywood- epos. Het kan bijna niet anders of deze man heeft een grote filmcarrière in het verschiet.