‘Ik kom uit een echt ondernemersgezin: no nonsense’

Jos van Kessel (52) is sinds dit jaar CEO bij Schouten Global, waaronder ook het Nederlandse Schouten & Nelissen valt. Ze verzorgen trainingen in het bedrijfsleven.

1. Vanwaar deze stap?

Ik was CEO bij het arbeidsbemiddelingsbureau Laurens Simonse Groep. Het bedrijf groeide weer in omzet en winstgevendheid, waarna ik toe was aan een nieuwe uitdaging, met name in een gebied waar mijn passie zit. Laurens Simonse Groep was voornamelijk detachering van jonge talenten, ik wilde terug naar de opleidingswereld.

2. Kruiwagen?

Ik heb aangekaart bij de Laurens Simonse Groep dat ik iets nieuws wilde. De aandeelhouder heeft mij toen geïntroduceerd bij Jan-Hein Schouten, die al een zakenpartner was.

3. Eerste daad?

Ik wil de focus leggen op onze vaardigheidstrainingen. Daar zijn we goed in en dat moeten we meer onder de aandacht brengen in de markt. Die focus breng ik nu over op de medewerkers, onder andere in presentaties praat ik ze bij over de ontwikkelingen en de te volgen strategie.

4. Nest?

Mijn ouders hadden een groothandel in vlees. Een echt ondernemersgezin. No nonsense, niet dralen en gewoon doen.

5. Studie?

Ik heb een jaar rechten gestudeerd in Gent, daarna Nederlands recht en fiscaal recht in Tilburg.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Ik wilde advocaat worden. Een advocaat doet z’n best om iemand te helpen, maar ik wilde actief en intern iets bijdragen. Niet vanaf de buitenkant van een bedrijf.

7. Wat wilt u later worden?

Over een aantal jaren zou ik nog wel toezichthoudende functies willen hebben.