In beeld

Een Marokkaanse Jezus

In openluchttheater De Doolhof in het Limburgse Tegelen maakt Abbie Chalgoum zich op voor een repetitie van 'De Passie', een theaterstuk over de laatste dagen van het leven van Jezus. Abbie is een Nederlander van Marokkaanse afkomst en geboren en getogen in Tegelen. Tegenwoordig woont hij in Amsterdam. In het verleden werd Jezus van Nazareth vaak weergegeven als een man met steil blond haar en blauwe ogen, maar in werkelijkheid was zijn uiterlijk Arabisch: Abbie Chalgoum benadert dit beeld beter dan Jim de Groot, de rossige hoofdrolspeler in ‘The Passion’ die op 2 april live op tv zal worden uitgezonden door de NPO. Lees ook het achtergrondverhaal 'De rol van Jezus is een godsgeschenk' (€) uit NRC Weekend.
Tegelen, 15 maart. Abbie Chalgoum voor zijn metamorfose door grimeuse Jose Vercoulen.
Chris Keulen
Chris Keulen
Abbie als Jezus van Nazareth.
Chris Keulen
Netherlands, Tegelen. 15.03.2015 Preperations assion Play Tegelen in open-air theatre De Doolhof in Tegelen, province of Limburg. In this year's edition the last days of Jezus will be performed by Abbie Chalgoum, a Maroccon dutchmen grown up in Tegelen and now living in Amsterdam. Jezus on magazine. foto: Chris Keulen
Chris Keulen
Maria en Jezus, met op de achtergrond Naomi en Judas.
Chris Keulen
Chris Keulen
Chris Keulen
Regisseur Cees Rullens geeft aanwijzingen.
Chris Keulen
Jose Vercoulen en Pilo Pilkes bereiden Abbie voor op de kruisigingsscene.
Chris Keulen
Chris Keulen
Chris Keulen