audi’s tweewieler

Steeds meer autofabrikanten, waaronder grote namen als McLaren, Aston Martin en Alfa Romeo, betreden het domein van de fiets. Dat doen ze doorgaans met exclusieve modellen of zogenaamde concept bikes; staaltjes hoogwaardige techniek met eenzelfde luxe en innovatief karakter als hun auto’s. Zo introduceerde Audi onlangs de Sport Racing Bike, een samenwerking tussen fietscomponentenbouwer Lightweight en Audi’s dochteronderneming Quattro. Het frame en de wielen zijn vervaardigd uit T1000 koolstofvezels – dat zit ook in het interieur van de R18 E-Tron Quattro, Audi’s winnende racewagen van Le Mans – en het zadel is afgewerkt met nappaleer, een accent uit de nieuwe Audi R8. De racefiets, met een verbluffend laag totaalgewicht van 5,8 kilo, is afgemonteerd met het elektronische Dura-Ace Di2 schakelsysteem van Shimano. De Audi Sport Racing Bike is uitgebracht in een gelimiteerde, genummerde oplage van vijftig stuks en uitsluitend online te bestellen.

Martijn Boot