Zeven verdachten rellen Rome melden zich bij politie

De fontein die door Feyenoord-aanhangers werd beschadigd bij de rellen in Rome.
De fontein die door Feyenoord-aanhangers werd beschadigd bij de rellen in Rome. EPA / Alessandro di Meo

Zeven mannen die mogelijk betrokken zijn geweest bij de rellen van Feyenoord-aanhangers in Rome hebben zich gisteravond bij de politie gemeld.

Ze deden dat nadat een opsporingsprogramma van de regionale zender RTV Rijnmond beelden uitzond waarop ze te zien waren. Dat heeft de politie van Rotterdam vandaag laten weten. In de uitzending kwamen in totaal twaalf relschoppers in beeld.

Ze worden onder meer verdacht van openlijke geweldpleging. De verdachten die zich hebben gemeld, vallen in de leeftijdscategorie van 17 tot 30 jaar. De politie ontving daarnaast tientallen tips, waarbij ook namen werden genoemd.

Eerder al had de politie vijftien verdachten in beeld door beelden te identificeren. Drie daarvan werden geïdentificeerd door de politie. Voor de overige twaalf was hulp van het publiek nodig.

De politie heeft inmiddels nog een groep verdachten in het vizier. Eerst wordt geprobeerd deze groep intern te identificeren. Als dat niet lukt, wordt nogmaals de hulp van het publiek ingeroepen.

Schade na rellen in Rome

Bij een wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma in Rome vorige maand hebben Feyenoord-supporters veel schade aangericht aan de stad. Rome heeft de schade becijferd op 5,2 miljoen euro; onder meer 75.000 euro schade aan de Barcacciafontein en 100.000 euro wegens vernielde bussen.

In antwoord op vragen van NRC becijferde Rome de schade aan de fontein eerder nog op 10.000 euro.

Lees ook in nrc.next: ‘Liep de schade in Rome echt in de miljoenen?’ (€)