Wontons met paddenstoelen

Deze vegetarische wontons worden gemaakt met rijstpapier. Dat maakt ze meteen ook glutenvrij. Ze worden gestoomd in van die mooie bamboe stoompannetjes. Fruit de ui en de gember in kokosolie op middelhoog vuur tot ze zacht, maar niet bruin zijn. Doe de shiitake en de kool erbij en bak 5 minuten mee tot ze zacht worden. Voeg de verkruimelde tofoe toe. Haal de vulling van het vuur.

Maak de wontons: zet een kom heet water op het aanrecht. Leg er een paar seconden een vel rijstpapier in tot je het kunt buigen en vormen, maar laat het niet te zacht worden. Leg het rijstpapier op een bord en schep in het midden een lepel vulling. Sluit de wonton door de zijkanten van het rijstpapier naar boven te vouwen en om elkaar heen te draaien. Maak zo alle wontons. Roer voor de sojadipsaus in een kommetje alle ingrediënten door elkaar. Stoom de wontons een paar minuten boven kokend water in een stoommandje. Als je gestapelde stoommandjes hebt, stoom dan gelijk de groentes. Anders stoom je eerst de wontons en terwijl je deze warm houdt, stoom je de groentes. Dien op met de sojadipsaus.