In beeld

Stroomstoring Noord-Holland veroorzaakt veel overlast

Vanmorgen kampte een groot deel van Noord-Holland met een grote stroomstoring. Die was een gevolg van een defect in een hoogspanningsstation in Diemen. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is en waarom de noodvoorziening zo traag op gang kwam: In Nederland zijn hoogspanningskabels allemaal dubbel uitgevoerd, waardoor bij grote storingen snel moet kunnen worden geschakeld. De storing die grote delen van het land plat legde, had ook betrekking op het hoogspanningsnet. Het openbaar vervoer ondervond veel hinder van de storing; treinen, trams en de metro stonden stil en ook op Schiphol werd alles stilgelegd. Op de UvA werden tentamens afgezegd, en ziekenhuizen in Noord-Holland moesten overgaan op noodstroomvoorzieningen. Inmiddels komt de stroomvoorziening en daarmee de normale gang van zaken weer langzaam op gang.
Diemen. Bij een verdeelstation van Tennet.
ANP / Remko de Waal
Diemen. Medewerkers van Tennet staan bij een verdeelstation. De grote stroomstoring in Noor-Holland werd veroorzaakt door een defect in een hoogspanningsstation in Diemen.
ANP / Remko de Waal
Een verdeelstation van Tennet.
ANP / Remko de Waal
Schiphol.
ANP / Olaf Kraak
Schiphol.
ANP / Olaf Kraak
Amsterdam CS.
ANP / Remko de Waal
Schiphol.
ANP / Olaf Kraak
Amsterdam CS.
ANP / Remko de Waal
Amsterdam CS.
ANP / Remko de Waal
Amsterdam CS.
ANP / Remko de Waal
Het stoplicht staat op... zwart.
ANP / Koen van Weel
Hilversum, het Mediapark zat ook zonder stroom.
ANP / Jeroen Jumelet
Hilversum.
ANP / Jeroen Jumelet
Hoofddorp. Een benzinestation is afgesloten.
ANP / Koen van Weel