Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Televisie

Omroepen moeten activiteiten op internet sterk verminderen

Het aantal themakanalen, sites en apps van de publieke omroepen moet sterk omlaag. Dat heeft koepelorganisatie Nederlandse Publieke Omroep (NPO) laten weten aan de omroepen. De publieke omroep moet bezuinigen en daarom wil de NPO „scherpe keuzes” maken. Zo worden documentairekanaal NPODoc en NPOCultura samengevoegd. De themakanalen komen onder regie van de NPO en niet langer van de omroepen. Het einde dreigt voor Cinema.nl (VPRO) en NPOGeschiedenis.nl (NTR/VPRO). De omroepen hebben grote bezwaren, zegt VPRO-directeur Lennart van der Meulen. (NRC)