Nieuw-Zeeland staakt zoektocht naar vermiste Nederlander

Een reddingshelikopter
Een reddingshelikopter Foto EPA / Nyi Min San

De zoektocht naar de Nederlandse Ken Boogers, die sinds zaterdag wordt vermist in Nieuw-Zeeland, wordt voorlopig opgeschort. Pas als er nieuwe informatie over de 26-jarige man beschikbaar wordt, zal het zoeken worden hervat. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse politie laten weten.

Hoewel de officiële zoekteams voorlopig niet op pad gaan, zullen de ouders van Boogers en enkele lokale inwoners de zoektocht voortzetten. De afgelopen week is met een groot team van deskundigen en vrijwilligers naar de Nederlander gezocht. Hierbij zijn helikopters, honden en marinepersoneel ingezet.

Er is al die tijd geen spoor van Boogers aangetroffen. De man woonde en werkte de afgelopen twee maanden in het toeristische gebied in het noorden van Nieuw-Zeeland. Hij werd voor het laatst op zaterdagmiddag gezien en vrienden van de man sloegen zondagavond alarm. Dat weekend regende het bijzonder hard. De politie vreest dat Boogers de natuur in is getrokken zonder de benodigde kleding en uitrusting.