Minstens tien doden na verdrukking tijdens hindoeritueel in Bangladesh

In Bangladesh zijn vanmorgen ten minste tien mensen om het leven gekomen toen ze tijdens een religieuze bijeenkomst onder de voet werden gelopen. Ook zijn bij die verdrukking nog eens tientallen gewonden gevallen, zo laat de chef van de lokale politie aan persbureau AP weten.

De slachtoffers waren bijeengekomen in Langalbandh, dat in het midden van het land ligt, op ongeveer twintig kilometer afstand van de hoofdstad Dhaka. In de stad komen eens per jaar duizenden hindoes – uit Bangladesh, maar ook uit buurlanden India en Nepal –samen om te baden in de Brahmaputra-rivier.

Wat de oorzaak was voor de verdrukking kon de chef van de lokale politie nog niet zeggen. Wel liet hij weten dat de religieuze bijeenkomst gewoon is voortgezet, nadat de politie de situatie onder controle had en de doden en gewonden waren afgevoerd.