Herfstachtig

Na een paar kille dagen lijkt de temperatuur dit weekeinde de weg omhoog weer te vinden. Maar fraai is het weerbeeld daarbij niet. Voor het zover is, klaart het deze vrijdagavond breed op. In de nacht naar zaterdag trekt meer bewolking binnen. Daarvoor koelt het landinwaarts af tot rond het vriespunt. Die bewolking is de voorbode op een regenstoring die in de loop van de zaterdagochtend binnentrekt. Daarbij steekt een matige tot krachtige zuidelijke wind op en de middagtemperaturen liggen tussen 9 graden op de Wadden en 13 graden in Limburg. In die maxima verandert zondag weinig. Wel trekt de wind verder aan. Deze komt uit zuidwestelijke richtingen en wordt vrij krachtig boven land tot stormachtig aan zee. Verder is zondag een

bewolkte en natte dag, met plaatselijk meer dan 20 millimeter neerslag.