Geraint Thomas wint wielerwedstrijd E3 Harelbeke

Het podium van de E3 Harelbeke 2015.
Het podium van de E3 Harelbeke 2015. Foto AFP/Luc Claessen

De Welshman Geraint Thomas heeft de semiklassieker E3 Harelbeke gewonnen. De renner van Team Sky kwam solo aan in de Belgische plaats. De Tsjech Zdenek Stybar werd tweede, Matteo Trentin uit Italië derde.

Twitter avatar TeamSky Team Sky Geraint Thomas caps an amazing day for @TeamSky by winning #E3!

Thomas reed in het laatste deel van de wedstrijd weg van zijn medevluchters Stybar en Peter Sagan uit Slowakije. Die laatste werd later nog ingehaald door een grotere groep, waaruit Trentin de sprint om de derde plaats won.

Valpartijen

De wedstrijd was een waar slagveld waarbij meerdere renners ten val kwamen. Fabian Cancellara, die de E3 drie keer eerder won, kwam ten val en brak twee lage rugwervels. De Zwitserse wielrenner is tot na het voorseizoen uitgeschakeld, waardoor hij een aantal belangrijke klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix mist. Cancellara gold als een van de favorieten voor beide wedstrijden.

Ook Johan Degenkolb, de winnaar van de klassieker Milaan-Sanremo vorige week, kwam ten val maar hij kwam met de schrik vrij. Een andere favoriet, de Belg Tom Boonen, mist net als Cancellara de voorjaarsklassiekers nadat hij tijdens Parijs-Nice ten val kwam.