Frank van der Lende (26) vervangt Coen en Sander bij 3FM

Frank van der Lende neemt per 1 juni bij 3FM de plek in de middag (16.00 – 18.00 uur) over van dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Die twee maakten begin februari bekend te vertrekken bij 3FM, waar ze de populaire De Coen & Sander Show presenteerden, en naar Radio 538 over te stappen.

Frank van der Lende neemt met een nieuw programma per 1 juni bij 3FM de plek in de middag (16.00 - 18.00 uur) over van dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Die twee maakten begin februari bekend te vertrekken bij 3FM, waar ze de populaire De Coen & Sander Show presenteerden, en naar Radio 538 over te stappen.

Van der Lende is een van de jonge talenten bij 3FM, waar ook oudgediende Gerard Ekdom na de zomer vertrekt (naar Radio 2), en presenteert momenteel het radioprogramma That’s Live. Dat nam hij eind 2014 over van Eric Corton. Ook presenteert hij op vrijdagen samen met collega Timur Perlin Live Vanuit Klazienaveen. Dat programma zal hij blijven presenteren, meldt 3FM. Van der Lende kreeg in 2012 voor het eerst zijn eigen radioprogramma; bij Radio 1 presenteerde hij Nachtbrakers. Bij 3FM presenteerde hij eerder het Powned-programma De Bende van Van der Lende.

Van der Lende was vorig jaar bij de uitreiking van de Gouden Radioring genomineerd in de categorie ‘aanstormend talent’.

“Bij BNN krijgt jong talent de kans zich te ontwikkelen en Frank is er klaar voor. Het wordt hoog tijd dat zoveel mogelijk mensen hem leren kennen. En waar kan dat beter dan in de middag op NPO 3FM?”, zegt Tessel van der Lugt, hoofd radio bij BNN-Vara.

Van der Lende in één van zijn DWDD-optredens over BBC’s Sound of 2015:

Maar er verandert meer

Er verandert per 1 juni meer bij 3FM. Zo verschuiven de programma’s Dit is Domien en het alternatieve 3voor12 Radio een uur naar voren. Dit is Domien begint straks al om 18.00 uur, 3voor12 Radio om 21.00 uur. Met dat laatste gegeven en het aanstellen van Van der Lende als vervanger van Swijnenberg en Lantinga laat 3FM merken een wat alternatievere koers te gaan varen.

Sander Hoogendoorn gaat Van der Lende vervangen bij That’s Live. Daarnaast gaat Mark van der Molen het nieuwe middernachtprogramma (00.00 uur - 02.00 uur) Markplaats presenteren.

    • Frank Huiskamp