Woestijn overstroomd door hevige regenval

Foto Ivan Alvarado / Reuters

In het noorden van Chili kostten overstromingen gisteren aan zeker zeven mensen het leven. De hevige regenval van de afgelopen dagen maakte wegen onbegaanbaar. Elektriciteit in het gebied is uitgevallen. Onweer en stortregens deden de rivier Copiapo buiten zijn oevers treden in de Atacamawoestijn, normaal een zeer droog gebied. „Daarom werd de regen in eerste voorspellingen ook niet als probleem gezien”, zei president Michelle Bachelet gisteren. Het zijn de ergste overstromingen in 80 jaar. Televisiebeelden tonen families die op de daken van hun huizen wachten op hulp. De overheid heeft de noodtoestand uitgeroepen en evacueerde duizenden inwoners uit vrees voor modderstromen. Volgens overheidsbronnen zijn negentien mensen vermist.