Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Vietnamese pho

Het valt niet mee om een bouillon voor pho te maken zonder vlees en botten. Maar Frenkiel en Vindahl van The Green Kitchen Travels experimenteerden net zo lang tot ze een vegetarisch alternatief vonden. Met tofu en volkorennoedels. Verwarm de oven op de hoogste temperatuur. Leg de uien en gember op een bakplaat en zet in de oven tot ze zacht zijn met donkere randjes. Rooster de rest van de specerijen, al roerend, in een pan met zware bodem tot ze geuren. Schenk de groentebouillon en de sojasaus erbij en voeg de wortels, venkel en ui en gember uit de oven toe. Breng alles aan de kook en laat op laag vuur 30 minuten sudderen. Schenk de soep door een zeef en schenk de inhoud zonder groenten en kruiden dan weer terug in de pan. Verhit weer. Kook ondertussen de noedels gaar. Bereid 4 diepe borden voor: leg er gekookte noedels, plakjes tofoe, paksoi, broccoli, taugé, verse kruiden en partjes limoen in. Schenk de hete bouillon in de borden en strooi er wat sesamzaad over.