Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Chef RTL Nieuws naar de VVD

Kees Berghuis wordt met ingang van 1 mei a.s. hoofd voorlichting van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Dat heeft de VVD gisteren bekendgemaakt. Berghuis was sinds 2006 chef van de politieke redactie van RTL Nieuws en werkte daarvoor onder meer als politiek assistent van toenmalig minister van Financiën, Gerrit Zalm. Daarvoor werkte hij als voorlichter van de VVD in de Tweede Kamer. Berghuis heeft zijn functie bij RTL Nieuws gisteren met onmiddellijke ingang neergelegd.