Kamer steunt plannen voor drie windmolenparken op zee

Minister Kamp (Economische Zaken, VVD) kan verder met het plan drie grote windmolenparken voor de kust aan te leggen. Vandaag neemt de Tweede Kamer de wet aan die dit mogelijk maakt. In het debat gisteren bleek dat alleen CDA en PVV bezwaar hebben tegen het voorstel. Het CDA wil dat de windmolens niet dichter dan 12 mijl (22 kilometer) bij de kust komen. De meerderheid volgt Kamp die zo’n grens niet wil vastleggen. Hij wil drie windparken voor de kust van Zeeland, Noord-Holland en Zuid-Holland. Ze zijn volgens Kamp nodig om de doelstellingen uit het Energieakkoord te halen. In 2023 moet 16 procent van de energie uit duurzame bronnen komen. Voor de windmolens is 18 miljard euro subsidie beschikbaar. Kamp schat dat 12 miljard voldoende is. (NRC)