Spoor Teuge bijna hersteld, snel weer treinen Apeldoorn-Deventer

Vanmiddag vanaf 12.30 uur kunnen er voor het eerst sinds zondag weer treinen volgens de normale dienstregeling rijden tussen Apeldoorn en Deventer. Dan zijn herstelwerkzaamheden aan het spoor afgerond, die nodig waren nadat er zondag een auto en een trein op elkaar botsten, waarna de trein ontspoorde.

De ontspoorde trein bij Teuge.
De ontspoorde trein bij Teuge. Foto ANP/ Robin van Lonkhuijsen

Vanmiddag vanaf 12.30 uur kunnen er voor het eerst sinds zondag weer treinen volgens de normale dienstregeling rijden tussen Apeldoorn en Deventer, meldt de NS. Dan zijn herstelwerkzaamheden aan het spoor afgerond, die nodig waren nadat er zondag een auto en een trein op elkaar botsten, waarna de trein ontspoorde.

Aannemer Volkerrail heeft zo’n 250 meter van het spoor bij de Gelderse plaats moeten vervangen. Ook werden zes kapotte portalen vervangen.

De automobilist had zondag volgens de politie waarschijnlijk zelfmoord gepleegd. In de trein, die onderweg was vanuit Apeldoorn naar Deventer, zaten ten tijde van het ongeval drie mensen. Die bleven, net als het treinpersoneel, ongedeerd.