Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Solliciteren (47)

Het moet prikkelend, pakkend, snel, kort, origineel, diep zijn. Maar als ik mezelf ben, ben ik ‘overqualified’ en als ik mezelf ben, ben ik ‘underqualified’. Als ik het over levenservaring heb, ben ik te oud en als ik het over leergierigheid heb, ben ik te oud.

Het leven van een werkzoekende vrouw (47) gaat niet over rozen. Het voelt alsof ik een contactadvertentie opstel. Wie wil nu niet een uitgebaarde (geen zwangerschapsverlof) moeder van 3 gezonde pubers (geen snotterige kindjes thuis), die kan multitasken, coachen (echtgenoot), mantelzorgen (oma’s), koken, klussen en er bovendien best leuk uitziet?

Mardy Stiefel