Van Persie en Van Gaal in de top

Robin van Persie staat vijfde op de ranglijst van grootverdieners in de voetbalwereld in 2014. De spits van Manchester United incasseerde vorig jaar bijna 26 miljoen euro aan salaris en reclame-inkomsten, zo berekende het tijdschrift France Football dat jaarlijks een lijst publiceert. Lionel Messi is de absolute nummer één op de lijst, met zo’n 65 miljoen euro aan inkomsten. De Argentijnse sterspeler van FC Barcelona haalde niet alleen 28 miljoen euro aan sponsorinkomsten op. Hij kreeg bij Barça ook 36 miljoen aan loon.

Messi was met het recordbedrag zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo duidelijk de baas. De Portugees van Real Madrid kreeg 54 miljoen bijgeschreven. Neymar, de Braziliaanse balvirtuoos van Barcelona, eindigde als derde, met 36,5 miljoen euro. Van Persie moest ook Thiago Silva voor zich dulden. Deze Braziliaan van Paris Saint-Germain verdiende vorig jaar 27,5 miljoen euro.

Van de top twintig die France Football publiceerde hebben Real Madrid en Manchester United de meeste dure spelers. Beide clubs komen vier maal voor in de lijst van twintig voetballers. Van Persie heeft gezelschap van ploeggenoten Wayne Rooney, Angel di Maria en Radamel Falcao.

ManUnited-coach Louis van Gaal behoort volgens France Football tot de best verdienende trainers, met 10 miljoen euro aan inkomsten vorig jaar. Chelsea-trainer José Mourinho voert de lijst aan met 18 miljoen. (NRC/ANP)