Nog steeds guur

Een overgang naar droog, stabiel lenteweer zit er de eerstkomende dagen niet in. De middagtemperatuur gaat langzaam omhoog. Vanavond blijft het bewolkt en zijn er perioden met regen, maar in het zuiden klaart het later op. In het noorden van het land is er vannacht nog veel bewolking met enkele buien. De temperatuur daalt tot een graad of 4. Morgen (vrijdag) wisselen wolken en zonneschijn elkaar af. Het blijft droog, al is in het oosten een plaatselijke bui met hagel niet uitgesloten. De maximumtemperaturen komen tussen 8 en 10 graden uit en er waait een veelal matige westelijke wind. In het weekend trekken oceaanstoringen over het land. Ze brengen veel bewolking, perioden met regen en iets zachtere lucht. Het wordt maximaal 10 tot 12 graden. Er waait een stevige zuidwestelijke wind.