Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Lifestyle

Meisje dat haar haar vlocht

Je zat op 18 maart in de trein van Groningen naar Den Haag die om 07.46 uur vertrok. Je stapte uit in Zwolle. Je had blond haar, eerst in een paardenstaart, daarna maakte je een vlecht. Je begon je op te maken, hoewel je ook zonder make-up bijzonder mooi was. Je droeg een bloes van blauwe stof, misschien dunne spijker. Je deed soms een bril op die leek op de mijne (een bril met donkere rand). Ik zat aan de andere kant van de gang, aanvankelijk naast twee andere mensen. Je had een laptop van Apple en een ontzettend roze folder (of noem je dat een map?) met papier. Ik dacht dat je misschien iets met design deed. Ik had een vergelijkbare laptop en droeg een spijkerbroek met grijze trui. Ik schreef mijn nummer op een stuk paper toen ik je aanstalten zag maken om de trein te verlaten, maar durfde het niet aan je te geven. We hebben hooguit een paar blikken uitgewisseld. Ik zou je graag willen leren kennen.