In beeld

Leicester herbegraaft koning Richard III na ruim 500 jaar

Ruim 529 jaar na zijn dood vindt de Engelse koning Richard III, die regeerde van 1483 tot 1485, vandaag eindelijk zijn laatste rustplek. De resten van de koning werden twee jaar geleden gevonden onder een parkeerterrein op de plek waar ooit een klooster had gestaan. Dat klooster was door Richard's opvolger Hendrik VIII vernietigd. De overblijfselen van de koning zijn gisteren aangekomen bij de kathedraal van Leicester, waar hij vandaag wordt herbegraven. Dat gebeurt in aanwezigheid van leden van de koninklijke familie – overigens geen familie van Richard.
Leicester, Verenigd Koninkrijk, 21 maart. De kist van King Richard III wordt in een processie door Leicester naar zijn laatste rustplaats gedragen. De processie start met een dienst op de Universiteit van Leicester.
REUTERS / Suzanne Plunkett
Leicester, 22 maart. Michael Ibsen, linksvoor, meubelmaker en belangrijker: een afstammeling van Richard III. legt een roos op de kist tijdens een dienst op de Universiteit van Leicester. de kist is gemaakt van Engels eikenhout door een verre achterneef van Richard II, Canadese timmerman Michael Ibsen.
EPA / Andy Rain
Sutton Cheney, 22 maart. In de kleding uit de tijd van Richard III wordt gekookt voordat de saluutschoten bij het Bosworth-slagveld bij het Bosworth Battlefield Heritage Centre worden gelost.
EPA / Andrew Cowie
Leicester, 22 maart. De processie.
REUTERS / Suzanne Plunkett
Leicester Cathredal, 22 maart. Hier staat de kist van King Richard III onder een speciale 'lijkwade'.
AFP / Ben Stansall
Leicester Cathredal, 22 maart. Hier staat de kist van King Richard III onder een speciale 'lijkwade'.
AFP / Ben Stansall
Leicester Cathedral, 23 maart. De kist onder de lijkwiade.
AFP / Ben Stansall
Leicester Cathedral, 25 maart. Het publiek komt de kist bekijken.
REUTERS / Darren Staples
Leicester, 26 maart. Tim Stevens, Bisschop van Leicester, komt aan bij de Kathedraal voor de herbegrafenis.
AFP / Adrian Dennis / Pool
Leicester, 26 maart. Na de herbegrafenis.
REUTERS / Darren
Leicester, 26 maart.
AFP / Matt Short
Acteur Benedict Cumberbatch leest een gedicht voor dat speciaal voor de gelegenheid werd geschreven door Dichter des Vaderlands Carol Ann Duffy. Cumberbatch is een verre achterneef van de koning.
AFP / Matt Short
AFP / Will Johnston