Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Musea willen Duitse toeristen

Rijksmuseum, Van Gogh museum, Gemeentemuseum, Escher in het Paleis en het Concertgebouw gaan samenwerken in Kunst Holland. Dit collectief wil meer cultuurtoeristen uit de buurlanden trekken, vooral Duitsland. Bij Gemeentemuseum en Rijks ligt het aandeel Duitse bezoekers nu rond de 5 procent. Dat moet, gezien 4 miljoen Duitse toeristen, hoger kunnen. Contact met Duitse kunstjournalisten, Duitse les voor museummensen en sites in het Duits staan op het programma. (NRC)