Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Metropolis

Hoe voelt het om een mens te doden? Dat vraagt presentator Stef Biemans zich af in deze aflevering van Metropolis. Een man die het geen schande vindt om te doden is de beul Pawan Kumar in India. Hij hangt veroordeelde criminelen op en ziet zijn werk niet als moord, maar als gerechtigheid. De Israëlische ex-militair Nadav worstelt met zijn verleden. Het doden van de vijand viel hem zwaar. Ex-machinist Jacques vertelt hoe het voelt als mensen je gebruiken om zichzelf te doden. Hij heeft meerderen mensen voor zijn trein gehad. Wat doet hij om die ervaringen te verwerken?

NPO 3, 21.55-22.35u.