Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Leven

Gare du Nord

(Claire Simon, 2013). Ismaël (Reda Kateb) is een sociologiestudent die reizigersonderzoek doet voor het Parijse openbaar vervoerbedrijf RATP. Hij is een van de habitués van het stationsleven. Geschiedenisprofessor Mathilde (Nicole Garcia) is een van zijn respondenten, maar al snel ontwikkelt zich tussen de twee een vriendschap die de vluchtigheid van hun ontmoetingen moet zien te overleven. Simons film geeft een intrigerend beeld van het leven op en rondom Gare du Nord, een doorgangsstation. Simon draaide er ook de documentaire Géographie humaine. Nederlands ondertiteld.

TV5, 21.05-23.05u.