Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Extra onderzoek van UEFA naar wanorde in Kuip tegen AS Roma

Feyenoord weet voorlopig nog niet welke straf de club krijgt voor het wangedrag van de supporters waardoor de thuiswedstrijd uit de Europa League tegen AS Roma op 26 februari tijdelijk stilgelegd moest worden. De tuchtcommissie van de UEFA heeft een inspecteur aangesteld die nader onderzoek verricht naar de gebeurtenissen. De Rotterdamse club is onder meer racistisch gedrag ten laste gelegd, mede omdat er een ‘opblaasbanaan’ op het veld werd gegooid. „Het is Feyenoord niet bekend wanneer dit onderzoek van start gaat en hoe lang dit gaat duren”, meldt de club. De UEFA heeft Feyenoord al wel een boete van 11.000 euro gegeven voor het gedrag van de fans in de uitwedstrijd in Rome. De aanhang van Feyenoord stak vuurwerk af op de tribunes. (ANP)