Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Happiness

Koning Jigme Wangchuck van het bergstaatje Bhutan besloot in 1999 twee moderne communicatiemiddelen in zijn land toe te laten: televisie en internet. Regisseur Thomas Balmés onderzoekt in Happiness de implicaties van deze ontwikkeling voor de bevolking. De documentaire begint aan het einde van die ontwikkeling, als elektriciteit en kabeltelevisie het afgelegen dorpje Laya, diep in de Himalaya bereiken. Voor de achtjarige monnik Peyangki gaat er een wereld open. Hij maakt een wanneer hij een driedaagse reis naar de hoofdstad maakt om een tv te kopen.

Canvas, 23.05-0.00u.