Dit schrijven andere media vandaag

Beautiful bouquet of tulips. colorful tulips. tulips in spring sun. tulip in the field Beeld ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag?

De boswachter, wij komen hem niet vaak meer tegen. Of haar, trouwens. Maar de kans dat je een vrouwelijke hoeder van onze bossen en heiden tegen het lijf loopt is echt miniem, schrijft Trouw.

In een raadselachtige formulering meldt het dagblad dat slechts ‘een vijfde tot een kwart’ van alle boswachters vrouw is. Hoe dan ook, het zit natuurorganisaties dwars. Dat het moeilijk is vrouwen te werven, komt doordat mannen én vrouwen bij een boswachter een man voor zich zien, zegt hoogleraar Janka Stoker van de Rijksuniversiteit Groningen.

De vrouwen die wel willen hebben in elk geval veel concurrentie.

“Veel mensen vinden het een droombaan. Zo had Staatsbosbeheer onlangs vier vacatures in Noord-Holland. Na de eerste vacature stopte de natuurbeheerder met tellen, nadat daarop 270 reacties waren binnengekomen.”

Windmolens = ‘horizonvervuiling’

Jammer van het uitzicht, die windmolens komen er. De Tweede Kamer is akkoord met de bouw van drie grote windmolenparken op de Noordzee, meldt de NOS.

Veel kustgemeentes zijn tegen de windmolens. Ze zijn geschrokken van een animatie van de bijna tweehonderd meter hoge windmolens. “Dat is ruim anderhalf keer de Domtoren in Utrecht. De horizon wordt zo totaal vervuild’, zei een wethouder van Noordwijk.”

De nieuwe terreinen met windmolens komen zo’n twintig kilometer van de kust van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland te liggen.

Je eigen huisje in Center Parcs

Center Parcs moet de vakantieparken opknappen en daar is geld voor nodig, Dat geld moet nu komen uit de verkoop van huisjes aan particulieren, aldus Nu.nl.

Er gaan 554 vakantiehuisjes van het vakantiepark Center Parcs Port Zélande in Ouddorp in de verkoop. De prijzen beginnen bij 98 duizend euro. De verwachte opbrengst zou zo’n 99 miljoen euro moeten zijn. “Bij elkaar gaat het om tien vakantieparken in Nederland, België en Duitsland.”

    • Diederik van Hoogstraten