Sterkste stijging Nederlandse consumptie in vier jaar tijd

Nederlanders geven meer geld uit. In de maand januari zijn de consumentenbestedingen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar gestegen met 1,8 procent, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanochtend. Het is de grootste stijging in vier jaar tijd. Consumenten besteden vooral meer geld aan elektronische apparaten, woninginrichting en auto’s. Ook werd meer gas verbruikt; januari 2015 was kouder dan januari 2014. Het CBS-cijfer komt bovenop andere gunstige recente berichten over de economie. Vorige maand meldde het CBS dat de economie in het vierde kwartaal van 2014 een eindsprint maakte, met 0,5 procent groei. Hetzelfde instituut berichtte vorige week dat het consumentenvertrouwen voor het eerst sinds 2007 positief uitpakt. (NRC)