‘Werkgevers weer scheutiger met uitdelen bonussen’

Nederlandse werknemers kregen vorig jaar vaker een bonus dan in het jaar daarvoor. Onderzoek van de Stichting Loonwijzer en vacaturewebsite Monsterboard wijst uit dat in alle beroepen meer financiële extraatjes werden uitgedeeld dan in 2013. Het gaat onder meer om eindejaarsbonussen. In 2013 kreeg 13 procent van de werknemers deze meevaller. In 2014 was dit 24 procent. Vooral medewerkers in het onderwijs en in de zorg zagen deze extra uitkering vaker op hun rekening bijgeschreven. „Het lijkt erop dat werkgevers met het oog op economisch herstel een vaste verhoging niet aandurven, maar dat ze de medewerkers op een flexibelere manier willen belonen”, aldus Paulien Osse, directeur van Loonwijzer. De normale lonen lagen vorig jaar juist iets lager. (NRC)