Ali B op volle toeren

NPO 3, 21.15-22.00u.

Ali B op volle toeren mist in het vierde seizoen iets van de frisheid van eerdere jaren. Maar met de juiste deelnemers levert het concept – rappers en oudere artiesten maken een remake van elkaars hits – nog steeds mooie televisie op. Dat is bij deze aflevering zeker het geval. Rapper Typhoon (30) gaat samen met Ali op bezoek bij Thé Lau (62), de voorman van rockband The Scene die in 2013 te horen kreeg dat hij keelkanker heeft en niet meer zal genezen. Typhoon maakt een nieuwe versie van The Scenes grootste hit Iedereen Is Van De Wereld, terwijl Lau het Typhoon-nummer Hemel Valt een makeover geeft. Aan tafel bij Lau in Amsterdam gaat het niet lang over de ziekte. Als muzikanten onder elkaar spelen ze een liedje samen. Typhoon zegt in de uitzending een paar keer dat hij het een grote eer vindt dat hij deze remake mag maken. „Het moet iets zijn waar we trots op kunnen zijn.” Omdat Lau graag samen met zijn band wil spelen, worden de nummers ten gehore gebracht in De Groene Zwaan, een klein poppodium waar The Scene vroeger vaak speelde. Ali twijfelt over de nieuwe setting: „Is dit nog wel Ali B op volle toeren? Is het wel intiem genoeg?” Die zorgen verdwijnen al snel.

Thijs Schrik