Maanden van huis, is dat romantisch? Nee

Dan kun je wel mooi op allerlei exotische plekken in de wereld zijn geweest, maar er blijft nog steeds een wereld waar je niet in komt. Dat is de wereld op zee. De schepen en de platforms waarmee de olie en het gas naar boven worden gehaald en de vaarwegen worden uitgebaggerd. Zonder strenge veiligheidscursussen en een baan is de toegang verboden, maar gelukkig hebben we YouTube nog. Op de vaksite gCaptain worden de mooiste filmpjes verzameld. Het leven op zee wordt soms glamoureus voorgesteld, maar een film over het immense platform Jack/ St. Malo laat ook de keerzijde zien. Saaie cubicles voor de kantoorwerkers, mini slaapvertrekken en een aftiteling waarin de mindere kanten van het twaalf uur op/twaalf uur af en maanden van huis weg zijn, worden belicht.