Kunst markt

Wat foto van Erwin Olaf, Sarah uit de in 2007 gemaakte serie Grief. Lambda print, 100,3×177,8 cm. Nummer 3 van de oplage van 10 exemplaren. Op 2 april te koop op een fotografieveiling bij Phillips in New York. Richtprijs 8.000-12.000 dollar. Online catalogus: phillips.com

BijzonderheidGrief was een van de eerste series waarmee Erwin Olaf het roer omgooide: niet langer de broeierige en barokke foto’s waarmee hij bekend werd, maar subtiele, melancholische foto’s. Olaf oogstte veel lof met zijn ommezwaai en ook commercieel werd het een succes. Alle foto’s uit Grief zijn uitverkocht.

Goede koop?Martin Rogge van Flatland Gallery, de galerie van Erwin Olaf: „Voor de richtprijzen doe je een geweldige koop; 25.000 dollar is een normale prijs. Voor galeriehouders zijn veilingen een crime. Gaat zo’n foto heel hoog, moet je eigenlijk de prijzen aanpassen. En als het toevallig niet verkoopt, is dat ook niet leuk.”