Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Den Haag start proef om ‘lone wolves’ eerder te signaleren

De gemeente Den Haag is een proef gestart om beter te beoordelen hoe gevaarlijk geradicaliseerde eenlingen (lone wolves) zijn. Dat schrijft burgemeester Van Aartsen in een actieplan tegen radicalisering. Over deze personen – die wel een jihadistisch gedachtengoed hebben, maar niet actief zijn in radicale groepen – is vaak lastig informatie te verkrijgen. In de proef werkt de gemeente nauw samen met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en het Openbaar Ministerie. (NRC)