Vaccinaties uitgesteld door onveilige naalden

De GGD’s in Groningen, Friesland en Zuid-Limburg hebben vaccinaties uitgesteld omdat er niet genoeg andere naalden dan van fabrikant Terumo beschikbaar zijn.

Volgens de NOS gaat het om vaccinaties met het BMR-vaccin tegen bof, mazelen en rode hond. Enkele duizenden kinderen zouden opnieuw opgeroepen moeten worden. In Zuid-Limburg zijn vaccinaties in Kerkrade en Sittard uitgesteld. Afgelopen maandag meldde EenVandaag dat injectienaalden van de Japanse fabrikant Terumo mogelijk onveilig zijn. Experts drongen erop aan de naalden onmiddellijk van de markt te halen. Bij gebruik zouden loslatende deeltjes van de lijm in het bloed terecht kunnen komen. Miljoenen van de naalden worden gebruikt in ziekenhuizen. De productieproblemen bij Terumo zouden al jaren intern bekend zijn maar met de informatie is tot nu toe niets gedaan.