OM eist celstraffen tot 20 maanden in proces publieke omroep

Het Openbaar Ministerie heeft gisteren celstraffen tot 20 maanden geëist in het corruptie- en fraudeproces tegen filmmaker Rob Hof en ex-omroepdirecteur Frank William. De eis tegen Hof is 18 maanden (waarvan 6 voorwaardelijk) en tegen William 20 maanden (6 voorwaardelijk). Ook moet een vordering van zes ton van de Europese Commissie tegen Hof worden toegewezen. De zoon en schoondochter van William hoorden het OM om respectievelijk 180 uur en 120 uur taakstraf vragen.

De verdediging vroeg op alle punten vrijspraak. Hofs advocaat benadrukte dat de werkwijze van Hof gebruikelijk was in zijn branche. Hof was enkel bezig met zijn films en had geen interesse in financiën. Volgens zijn advocaat stak hij subsidies niet in eigen zak, maar maakte hij er mooie films van. Volgens de advocaat van William is zijn cliënt slachtoffer van een afrekening binnen moslimomroep NMO. Het strafdossier zou gebouwd zijn op valse verklaringen en slecht onderzoek.